23.10.23

EU4DigitalUA долучився до розробки комунікаційної стратегії реформи Держстату

Міністерство цифрової трансформації та Державна служба статистики запустили сайт з вакансіями для впровадження реформи Держстату, завдяки якому можна долучитися до створення команди, що стане рушійною силою змін (https://reform.stat.gov.ua/). Цей лендинг є частиною комунікаційної стратегії реформи Держстату, до розробки якої долучився EU4DigіtalUA в рамках третього компоненту.

Державна служба статистики – база для отримання якісних даних. Для того, щоб Держстат отримував, аналізував та поширював інформацію в реальному часі, розпочато реформу. Завдяки їй держава відмовиться від застарілих Excel-табличок, PDF-документів, Word-документів на користь нових цифрових технологій. Крім того, реформа має важливе значення для євроінтеграції. Верховна Рада 16 серпня 2022 року ухвалила законопроєкт №5886 про офіційну статистику, розроблений на основі рамкового регламенту Європейського Союзу. Він покликаний гармонізувати державну статистику зі статистичною системою ЄС і, таким чином, полегшити подальшу інтеграцію України до ЄС.

Європейський Союз через свою ключову програму EU4DigitalUA підтримує комунікації цифрових змін для залучення та підвищення обізнаності серед населення та бізнесу щодо електронних послуг та цифровізації в Україні.

Подібні новини

Розпочалося оцінювання якості даних у державних реєстрах

У рамках проєкту EU4DigitalUA розпочалося оцінювання якості даних публічних державних реєстрів України. Зокрема, упродовж наступних 5 місяців оцінюватиметься якість даних у таких базових держреєстрах, як...

ЄС сприяє захисту персональних даних українців

Європейський Союз надасть підтримку у розвитку спроможності потенціалу України у сфері захисту персональних даних. Це стало можливим завдяки укладеному сьогодні у столиці Меморандуму між Секретаріатом...