13.06.23

EU4DigitalUA надає передове обладнання для зміцнення Національної телекомунікаційної мережі України

Проєкт EU4DigitalUA передав найсучасніше обладнання Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України, яке значно покращить Національну телекомунікаційну мережу (НТМ). На тлі повномасштабної російської війни проти України та зростаючих кіберзагроз обладнання зміцнить реагування України на надзвичайні ситуації та забезпечить безперервну роботу державних інформаційних систем та реєстрів.

Керівник секції управління та верховенства права Представництва Європейського Союзу в Україні Ксав’є Камю заявив: «Європейський Союз залишається непохитно відданим підтримці України в часи повномасштабної війни. Наша стійка підтримка поширюється на важливу сферу кібербезпеки через наш ключовий проєкт EU4DigitalUA. Співпрацюючи з Україною, ми маємо намір зміцнити її цифрову інфраструктуру, захистити її критичні інформаційні ресурси та добробут громадян. Разом ми продовжимо будувати безпечне та стійке цифрове майбутнє для України та Європейського Союзу».

Серед переданого обладнання блоки живлення, комутатори та маршрутизатори, а також інше технічне та програмне забезпечення. Все це дасть можливість забезпечити подальше удосконалення Національної телекомунікаційної мережі та посилить її стійкість в умовах війни та численних атак української інфраструктури ракетами та дронами.

За словами заступника голови Дерсжпецзв’язку Олександра Потія, передане обладнання дасть можливість навіть у ці складні часи не зупиняти розвиток Національної телекомунікаційної мережі. Завдяки цьому українські державні органи та установи матимуть надійний та безперервний зв’язок, зможуть виконувати покладені на них функції та надаватимуть державні послуги мільйонам українських громадян та бізнесу.  Це розширення покращить стійкість, пропускну здатність та загальний обсяг наданих послуг, гарантуючи високий рівень захисту інформації та надання відмінних електронних та офлайн-сервісів громадянам.

Проєкт EU4DigitalUA продовжує активно співпрацювати з Україною, сприяючи розвитку та удосконаленню інфраструктури кібербезпеки країни, захисту державних інформаційних ресурсів та покращуючи якість цифрових послуг для населення.

Марія Гастон Бетран, технічна інституційна координаторка FIIAPP проєкту EU4DigitalUA, наголосила: «Проєкт EU4DigitalUA визнає величезне значення зміцнення та захисту Національної телекомунікаційної мережі України. Ця діяльність, що є однією з найбільш значущих з точки зору бюджетного розподілу в рамках нашого проєкту, дійсно підкреслює вирішальну роль, яку кібербезпека відіграє у забезпеченні безпеки та стабільності цифрової інфраструктури країни. Ми пишаємося підтримкою України в її зусиллях зміцнити захист від кіберзагроз та сприяти стійкому та взаємопов’язаному цифровому ландшафту, який приносить користь громадянам та бізнесу».

Подібні новини

Цифрова євроінтеграція ще ближче: українські електронні підписи зможуть використовувати в Європейському Союзі

Європейська Комісія ухвалила перелік країн TC AdES LOTL, в якому міститься інформація про електронні підписи та печатки країн, що не є членами ЄС. Перевірка електронних...

Підтримка ЄС: співробітники Офісу Омбудсмана завершили стажування в AEPD 

Проєкт EU4DigitalUA організував стажування для співробітників Офісу Омбудсмана України в Іспанському агентстві із захисту даних (AEPD). Стажування відбулося в Мадриді з 5 по 16 червня...