27.11.20

EU4DigitalUA підтримує цифрову трансформацію України

У листопаді 2020 року Європейський Союз розпочав проєкт EU4DigitalUA з метою продовження підтримки цифрової трансформації України та її гармонізації з Єдиним цифровим ринком ЄС. Фінансовий внесок ЄС становить 25 млн євро. Процесом імплементації електронного врядування та кібербезпеки із загальним бюджетом у 9,6 млн євро керуватиме естонська Академія електронного управління.

«Україна продовжує процес цифрової трансформації. ЄС підтримує подальший розвиток цифрових технологій в Україні, щоб підвищити конкурентоздатність країни, вдосконалити електронні державні послуги для громадян України і бізнесу та сприяти наближенню України до Єдиного цифрового ринку ЄС», – зазначив голова Представництва ЄС в Україні, посол Матті Маасікас.

«Ми вдячні ЄС за підтримку цифрової трансформації України. Більше року команда Міністерства цифрової трансформації будує цифрову державу. Однією з наших цілей є створення зручних державних послуг. Ми вже запустили мобільний додаток та портал електронних послуг “Дія”, запровадили перші у світі цифрові паспорти та скоротили реєстрацію бізнесу до 15 хвилин. Ми готові ділитися досвідом з іншими країнами та вдосконалювати проєкти, над якими працюємо щодня. Завдяки допомозі ЄС Україна підвищить якість цифрових змін», – заявив віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

EU4DigitalUA – це найбільша двостороння програма ЄС з електронного врядування та цифрових технологій у будь-якій країні-партнері. Протягом багаторічного періоду її впровадження програма підтримує цифрову трансформацію, підвищення кібербезпеки та захисту даних, імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і розвиток широкосмугового зв’язку.

«Естонська Академія електронного управління ще з 2012 року успішно здійснює реалізацію комплексних проєктів з електронного врядування в Україні. Найбільш показовими плодами нашої попередньої співпраці стали система обміну даними “Трембіта” та інформаційна система “Вулик” для центрів надання адміністративних послуг. Ми застосовуємо передовий досвід, отриманий при розбудові цифрового уряду Естонії, щоб допомогти України у подальших кроках до створення більш прозорого і ефективного суспільства», – наголосив Ханнес Асток, виконавчий директор Академії електронного управління.

EU4DigitalUA складається з наступних компонентів:

– Компонент 1: Взаємодія та цифрова інфраструктура уряду.

– Компонент 2: Інституційне зміцнення та розвиток потенціалу.

– Компонент 3: Комунікація та інформування громадськості.

– Компонент 4: Розвиток електронних послуг.

– Компонент 5: Кібербезпека та захист даних.

Довідкова інформація:

Академія електронного управління (EGA, Естонія) впроваджуватиме компоненти 1, 4 та 5 (частина кібербезпеки).

Fundación Internacional para Iberoamérica de Administración y Políticas Públicas (FIIAPP, Іспанія) керуватиме впровадженням компонентів 2, 3 та 5 (частина захисту даних). 

Подібні новини

Від кіберзахисту до обміну найкращими практиками: досвід варшавського форуму кіберстійкості

У Варшаві 30-31 січня пройшла міжнародна конференція «Кіберстійкість у сучасному світі. Досвід України». Захід, який спільно організували Держспецзв’язку та проєкт EU4DigitalUA, що фінансується Європейським Союзом,...

Запрошуємо на конференцію із захисту персональних даних

Ми раді вас запросити на Міжнародну конференцію із захисту персональних даних, що відбудеться 14-15 березня. Організована проєктом EU4DigitalUA, конференція збере експертів у галузі, законодавців та...