08.12.22

Підтримка ЄС: навчальна поїздка з кібербезпеки

На тлі невиправданої та неспровокованої російської агресії життєво важливо все більше розвивати кібербезпеку та захист даних. Ризики значні та реальні, особливо коли йдеться про кібератаки на критичну інфраструктуру.

Європейський Союз продовжує підтримувати Україну в цей надзвичайно складний період. EU4DigitalUA організував навчальний тур з питань кібербезпеки до Мадрида для українських державних органів з метою обміну досвідом щодо реалізації національної стратегії кібербезпеки.

Марія Гастон Бетран, технічна інституційна координаторка FIIAPP проєкту EU4DigitalUA зазначає: «EU4DigitalUA радо підтримує українських фахівців та надає можливість обмінятися з іспанськими колегами кращими практиками з кібербезпеки. Ми готові й надалі підтримувати Україну в питаннях захисту даних і побудови адаптивної системи кіберстійкості».

Учасники від Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України мали змогу відвідати Національний криптологічний центр Іспанії CCN, міську раду Мадрида, Національний центр захисту критичної інфраструктури та інші організації. Іспанські колеги поділилися досвідом у сфері кібербезпеки, продемонструвавши свій підхід, а також обговорили технології, які використовуються для забезпечення кіберзахисту державних органів Іспанії.

“Такі візити – це не «візити ввічливості». Це подорожі, які мають практичний ефект. Представниками української делегації налагоджено прямі контакти з представниками іспанських організацій, обговорені питання посилення співпраці та обміну досвідом щодо реагування на кіберінциденти та кібератаки, реалізації спільних наукових та прикладних проєктів, взаємодії команд CERT та SOC”, – говорить Євген Бриксін, заступник керівника Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України (CERT-UA).

Отримана в результаті навчального туру інформація буде використана для подальшої діяльності з обміну досвідом та практичної взаємодії у сфері реагування на кіберінциденти, кіберзахисту державних організацій та об’єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Подібні новини

Trembita.gov.ua – звіт за 2-й квартал 2023 року

«Трембіта» продовжує забезпечувати швидкий та безпечний обмін даними та здійснила вже понад 2.9 млрд транзакцій. Проєкт EU4DigitalUA представляє другий у 2023 році квартальний звіт про...

EU4DigitalUA завершив оновлення вебсайту Paperless

EU4DigitalUA завершив розробку сайту Підтримка Paperless, покликаного інформувати про цифрові державні сервіси, та передав програмне забезпечення Міністерству цифрової трансформації. Робота над його розробкою виконувалась в...