16.06.23

Підтримка ЄС: співробітники Офісу Омбудсмана завершили стажування в AEPD 

Проєкт EU4DigitalUA організував стажування для співробітників Офісу Омбудсмана України в Іспанському агентстві із захисту даних (AEPD). Стажування відбулося в Мадриді з 5 по 16 червня та було спрямоване на набуття навичок українськими спеціалістами для подальшого впровадження найвищих стандартів захисту персональних даних в Україні. 

Окрім оновленого законодавства, Україна потребує також висококваліфікованих фахівців, які володіють передовими європейськими навичками та знаннями у сфері захисту персональних даних. Проєкт EU4DigitalUA приділяє особливу увагу навчанню українських експертів та обміну досвідом з європейськими інституціями. Так, відбулося двотижневе стажування співробітників Секретаріату Уповноваженого в Іспанському агентстві із захисту персональних даних. 

Андрій Ніколаєв, ключовий експерт із захисту персональних даних EU4DigitalUA, коментує: «Проєкт EU4DigitalUA безпосередньо співпрацює з Іспанським агенством із захисту персональних даних, яка уже багато років відповідає за дотримання європейських стандартів в Іспанії та має безцінний досвід у цій сфері. Ми раді надати можливість українським спеціалістам пройти стажування в Агентстві, адже міжнародна співпраця є важливим елементом для забезпечення найвищих стандартів захисту даних в Україні» 

Юлія Деркаченко, Представник Уповноваженого з інформаційних прав, зазначила: “Стажування дало можливість українським спеціалістам ознайомитися з найкращими практиками Іспанії у сфері реалізації GDPR, управління ризиками та порушеннями персональних даних, а також в сфері обробки персональних даних державними органами з використанням нових технологій – Інтернету речей, штучного інтелекту, відеоспостереження, дронів та біометрії. Це важливий крок на шляху до використання найсучасніших методів захисту персональних даних в Україні» 

Стажування включало різноманітні блоки, такі як управління ризиками та безпекою, оцінка впливу на приватність, простори даних, біометрія та інші. Воно передбачало проведення різних майстер-класів з боку експертів AEPD, а також безліч практичних вправ, щоб застосувати отримані знання на практиці.

“Співпраця між іспанськими та українськими експертами була дуже плідною: вона дозволила обмінюватися знаннями між обома командами, сприяла розумінню реальності принципів захисту даних у економічній та соціальній сферах та заклала основу для майбутніх спільних дій між обома органами, що сприятиме кращому гарантуванню основних прав та свобод”, підкреслив Луїс де Сальвадор, Директор відділу технологічних інновацій Іспанського агентствa із захисту даних.

Проєкт EU4DigitalUA продовжує активно працювати над підвищенням кваліфікації українських фахівців та впровадженням найвищих стандартів захисту персональних даних у нашій країні. 

Подібні новини

ЄС покращує здатність України реагувати на кібератаки

Друга хвиля навчань з кібербезпеки, що фінансуються Європейським Союзом, відбулася в Києві 20-22 вересня для основних українських державних структур у сфері кібербезпеки. Понад 50 представників...

EU4DigitalUA завершив розробку технічного завдання для системи e-Permit

ЄС продовжує підтримувати розробку електронних систем для зміцнення електронного урядування в Україні. У листопаді проєкт EU4DigitalUA завершив розробку технічного завдання на створення Державної інформаційно-комунікаційної системи...