11.10.21

ЄС підтримує розвиток кіберзахисту в Україні

Європейський Союз сприятиме подальшій підтримці розвитку спроможності потенціалу державних органів у сфері цифрової трансформації України. Це стало можливим завдяки укладеному Меморандуму між Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (ДССЗЗІ) та проєкту EU4DigitalUA, який було підписано сьогодні у Києві. 

Положення меморандуму дозволять державному органу проводити більш ефективну співпрацю на шляху до реалізації заходів «дорожньої карти» по інтеграції до єдиного цифрового ринку ЄС. Крім цього, в межах партнерства передбачено розвиток співпраці у взаємодії та наданні експертної підтримки в частині внесення змін до законодавства в сферах ІТ-закупівель та наданні довірчих послуг.

«Розробка основних індикаторів імплементації до українського законодавства положень директив NIS, EU Cybersecurity Act, а також інших актів європейського законодавства у сфері кібербезпеки сприятиме зростанню захищеності мешканців України та вітчизняних підприємств від цифрових атак у кіберпросторі. Крім того, підписання меморандуму дозволить розробити нові стандарти з урахуванням сучасних вимог до систем захисту інформації», ‒ прокоментував Перший заступник Голови ДССЗЗІ Дмитро Маковський.

Співпраця між ДССЗЗІ та експертами Європейського Союзу дозволить розвинути інституційну спроможність центральних органів виконавчої влади у сфері ідентифікації та захисту критичної інфраструктури. Також підписання меморандуму закладає підґрунтя для розвитку людського потенціалу співробітників державної служби завдяки очікуваним тренінгам з підвищення професійних навичок, а також проведення заходів, що сприятимуть обміну досвідом, зокрема і з європейськими інституціями.

Подібні новини

ЄС розпочинає проєкт з підтримки цифрової трансформації України із бюджетом у 17,4 млн євро

Проєкт Європейського Союзу "Цифрова трансформація для України" (DT4UA) продовжує підвищувати ефективність та безпеку надання державних послуг та покращувати їх доступність для громадян і бізнесу в...

Кібербезпека: навчання з реагування на атаки ransomware

EU4DigitalUA та Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) організували дводенні навчання з кібербезпеки «CIREX.CYBER.Ransomware» з метою підвищення готовності та реакції міст України...