20.02.23

ЄС розпочинає проєкт з підтримки цифрової трансформації України із бюджетом у 17,4 млн євро

Проєкт Європейського Союзу “Цифрова трансформація для України” (DT4UA) продовжує підвищувати ефективність та безпеку надання державних послуг та покращувати їх доступність для громадян і бізнесу в Україні. Проєкт також допоможе забезпечити швидке реагування на потреби, спричинені війною, та розширить можливості повсякденного врядування. Реалізацію проєкту із загальним бюджетом 17,4 млн євро очолює Естонська академія електронного управління.

«Незважаючи на повномасштабну війну росії, Україна демонструє один із найдинамічніших процесів цифрової трансформації в усьому світі. Наш обов’язок – допомогти забезпечити безперервний розвиток цифрових послуг в Україні. Ці послуги, необхідні під час війни, залишаються актуальними і в процесі відновлення. Саме тому Європейський Союз підтримує Україну в покращенні надання цифрових послуг та електронному урядуванні», — зазначив Посол Матті Маасікас, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні.

Проєкт зосереджений на чотирьох пріоритетних напрямках:

1) розвиток цифрових послуг та застосунку “Дія”;

2) покращення обміну даними між реєстрами та надавачами послуг;

3) розвиток інфраструктури електронної ідентифікації відповідно до регламенту eIDAS;

4) розвиток системи електронного управління кримінальними справами, що дозволить їх більш ефективний та прозорий розгляд.

Реципієнтом проєкту є Міністерство цифрової трансформації України.

«Команда Мінцифри будує найзручнішу цифрову державу у світі з точки зору отримання послуг. Одна з  головних цілей — цифровізувати 100% державних послуг. За три роки ми відцифрували найпопулярніші і наймасовіші держсервіси, які необхідні людям від народження і протягом усього життя. А застосунок Дія вже виходить на міжнародний рівень. Паралельно із запуском онлайн-послуг працюємо над покращенням обміну даними між реєстрами та взаємним визнанням української цифрової ідентичності. Дякую ЄС за  підтримку у цих напрямах. Разом ми зможемо пришвидшити цифрову трансформацію України», – зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України.

Проєкт впроваджується Естонською академією електронного управління, яка має 12-річний досвід співпраці з українським державним сектором. Останніми спільними проєктами були EGOV4UKRAINE, EU4DigitalUA та «Підтримка ЄС у зміцненні кібербезпеки України”. Наразі Академія електронного управління реалізує чотири проєкти в Україні із загальним бюджетом 41 мільйон євро.

«Наша команда рада продовжувати спільні зусилля з Європейським Союзом та Міністерством цифрової трансформації України, щоб зробити Україну одним з найбільш цифрових суспільств у світі. Завдяки новому проєкту ми сподіваємось зробити взаємодію українців з державою швидшою, комфортнішою і прозорішою», – сказав Ханнес Асток, виконавчий директор Академії електронного урядування.

З 2016 року ЄС виділив понад 51 мільйон євро на цифрову трансформацію України.

Подібні новини

EU4DigitalUA долучився до розробки комунікаційної стратегії реформи Держстату

Міністерство цифрової трансформації та Державна служба статистики запустили сайт з вакансіями для впровадження реформи Держстату, завдяки якому можна долучитися до створення команди, що стане рушійною...

Trembita.gov.ua – звіт за 2-й квартал 2023 року

«Трембіта» продовжує забезпечувати швидкий та безпечний обмін даними та здійснила вже понад 2.9 млрд транзакцій. Проєкт EU4DigitalUA представляє другий у 2023 році квартальний звіт про...