Кібербезпека (eGA) та захист даних (FIIAPP)

Компонент 5 у частині «Кібербезпека» провів дві серії кібернавчань для українських службовців, що дозволило їм краще підготуватися до російських кібератак. Одразу після початку повномасштабного вторгнення експерти проєкту сприяли переміщенню українських державних інформаційних ресурсів та їхніх резервних копій на хмарні ресурси та в центри обробки даних, розташовані за межами України. Також компонент 5 сприяє створенню оновленої системи інтероперабельності «Трембіта 2.0».

Частина компонента 5 «Захист персональних даних» має на меті організувати обговорення та узгодження принципів захисту даних на початковому етапі розвитку електронних послуг, щоб створити довіру до цих послуг серед громадян. З цією метою, наші експерти аналізують законодавство у сфері захисту персональних даних та надають рекомендації щодо його покращення. Ухвалення нової редакції Закону України «Про захист персональних даних» та гармонізація законодавства України із Загальним регламентом про захист даних  ЄС (GDPR), є необхідною умовою інтеграції України до ЄС .

Експерти працюють над створенням проектів підзаконних нормативних актів та рекомендацій у різних сферах обробки персональних даних, допомагаючи Міністерству цифрової трансформації та офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Проєкт аналізує десятки практичних кейсів та ситуацій щодо обробки персональних даних, з якими стикаються державні органи та приватні компанії.

Під час воєнного стану наші експерти беруть участь в розробці рекомендацій та змін до законодавства про персональні дані, щоб привести його у відповідність до викликів, спричинених війною з Росією.

Також в рамках цієї частини компоненту 5 проводяться тренінги для збільшення обізнаності у сфері захисту персональних даних серед представників бізнесу, державних службовців та населення.

Other areas of work

Компонент зосереджується на інформуванні та підвищенні обізнаності серед населення та бізнесу щодо електронних послуг в Україні. В рамках третього компоненту експерти проєкту допомогають Міністерству цифрової трансформації України зі створенням комунікаційних...

Learn more

Інституційне зміцнення ключових органів державної влади - запорука розвитку електронних публічних послуг та створення нових державних цифрових сервісів в Україні. EU4DigitalUA в рамках компонента 2 всебічно сприяє цьому процесу завдяки...

Learn more

Компонент 4 активно працює над запровадженням в Україні нових електронних послуг – йдеться про «е-Підприємець», який стане зручною комплексною послугою для бізнесменів, а також про електронні документи в освіті та...

Learn more

Підписка на бюлетень новин

Підпишіться на наш флеш-звіт та залишайтеся в курсі останніх новин!

Надішліть заявку