30.08.23

Анонсуємо матеріали проєкту «Оновлена інформатика — IT-студії» від Мінцифри та Міносвіти за підтримки ЄС

У вересні 2023 року Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство освіти і науки України в межах програми EU4DigitalUA, що фінансується ЄС, представлять матеріали для вчителів та учнів, що допоможуть переосмислити інформатику як предмет шкільної програми. Матеріали «Оновленої інформатики IT-студій» будуть розміщені на окремому модулі платформи Дія.Освіта.

Матеріали міститимуть інтерактивні вправи, тестові та практичні завдання, проєктні роботи, які спонукатимуть учнів до практичного відпрацювання розвинутих навичок і рефлексії. 

Одна з ключових особливостей модуля платформи — врахування потреб кожної з аудиторій: батьки зможуть слідкувати за успішністю дитини в навчанні, вчителі — призначати й оцінювати завдання, формувати траєкторію навчання для кожного класу та спілкуватися з учнями. В учнів буде свій інтерфейс, завдяки якому вони не просто переглядатимуть навчальний контент, а й активно працюватимуть з ним. Функціонал платформи буде розширюватися до кінця осені 2023 року.

Освітні ресурси ІТ-студій можна використовувати як у початковій, так і в базовій та старшій школі. Серед новинок — анімовані відео, презентації, локалізовані матеріали та відео від Code.Org, відео з експертами-практиками. До створення навчальних відео також долучилися Харківський, Одеський і Львівський ІТ-кластери.

Експерти підготували Методичні рекомендації з упровадження ІТ-студій у навчальний процес вивчення інформатики, які вчителі можуть використати під час створення календарно-тематичних планів та планування освітнього процесу.  

За результатами пілотування проєкту «Оновлена інформатика IT-студії», який відбувався з вересня 2022 року до серпня 2023 року, 100% вчителів-учасників пілотування готові, або скоріш готові радити ресурси ІТ-студій. Серед компетентностей, розвиток яких найбільше відзначали учасники, – навчання впродовж життя, цифрова компетентність, математична, соціальна, спілкування державною та іноземними мовами, громадянська, підприємливість. Більшість вчителів відзначили, що порівняно з етапом пілотування проєкту, є необхідність розширити функціонал платформи. 

Деталі проєкту та готові освітні матеріали будуть представлені під час прес-конференції, яка відбудеться у другій половині вересня 2023 року.  

Слідкуйте за новинами на лендінгу проєкту https://osvita.diia.gov.ua/it-studios

Подібні новини

Від кіберзахисту до обміну найкращими практиками: досвід варшавського форуму кіберстійкості

У Варшаві 30-31 січня пройшла міжнародна конференція «Кіберстійкість у сучасному світі. Досвід України». Захід, який спільно організували Держспецзв’язку та проєкт EU4DigitalUA, що фінансується Європейським Союзом,...

ЄС розпочинає проєкт з підтримки цифрової трансформації України із бюджетом у 17,4 млн євро

Проєкт Європейського Союзу "Цифрова трансформація для України" (DT4UA) продовжує підвищувати ефективність та безпеку надання державних послуг та покращувати їх доступність для громадян і бізнесу в...